Vloedlagen in de Zeereep

20 juni 2015

Met Vloedlagen in de Zeereep van Karin van Dam geven Stichting Centree en CBK Zeeland de aftrap van een meerjarige samenwerking waarbij de verschillende verdiepingen van de Sint Lievensmonstertoren van Zierikzee (in de volksmond de Dikke Toren genaamd) de locatie vormen van immense installaties van internationaal werkende kunstenaars.

Het tweetal installaties op respectievelijk 25 en 36 meter hoogte van installatiekunstenaar Karin van Dam zijn op het eerste gezicht chaotisch, als een onbekende stad die je je eigen moet maken. Zelf is zij een reiziger, altijd op ontdekkingstocht. Onderweg stuit ze bij toeval op haar (bouw)materialen; isolatiemateriaal, buizen, stootwillen, ballonnen, lampen, draden en touwen die het palet vormen van een nieuwe installatie. 
Karin van Dam realiseerde eerder installaties in China, Cyprus, Duitsland en Japan. In Nederland waren haar installaties onder meer te zien in Museum Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag en tijdens de manifestatie Façade 2012 in Middelburg.

Vloedlagen in de Zeereep is een installatie op grote hoogte en blijft voor beklimmers van de Dikke Toren te bezoeken tot en met 7 november 2015.

www.karinvandam.com