Over ZUMM

Zumm is specialist in verbouw- en herbestemmingsprojecten en begeleidt het proces van idee tot oplevering. Eigentijds ontwerpen, duurzaam bouwen en het bewaken van de kwaliteit zijn de sterke punten van Zumm. Wij doen dit voor zowel particulieren, bedrijven als overheden.

Ontwerp

Eigentijds ontwerpen met gevoel voor ruimtelijkheid. Goed doordachte ontwerpen die aansluiten bij de wens van de gebruiker geven meerwaarde aan uw gebouw. Rekening houden met de zon, het uitzicht en ergonomie verhogen het gebruiksgenot. Zumm kan het ontwerp verzorgen voor zowel het exterieur als het interieur.

Bouwbegeleiding

Zumm is de spin in het web tussen de verschillende partijen. Beoordeelt de keuzes die moeten worden gemaakt in het ontwerpproces, verzorgt de communicatie met de gemeente en verzorgt de aanbesteding of offerteaanvraag. Zumm kan voor u alle zorgen uit handen nemen. En ziet er op toe dat er kwalitatief goede keuze worden gemaakt in het ontwerptraject en dat deze in de bouw ook worden gerealiseerd zoals is afgesproken.

Duurzaamheid

In alle facetten van de bouw rekening houden met het milieu, het begint bij de keuze om wel of niet te bouwen. Verantwoord omgaan met de schaarse ruimte en niet onnodig bouwen. We onderzoeken de mogelijke alternatieven, locatiekeuze en oriëntatie van het gebouw. De zon zorgt voor energie maar soms ook voor te veel warmte. Rekening houden met toekomstige wensen die kunnen veranderen. Isolatie, ventilatie, verantwoorde materiaalkeuze. Zumm spant zich in om de footprint van een gebouw zo laag mogelijk te houden. Energie- efficiënt bouwen of verbouwen. Zo mogelijk passief of energieneutraal.

De mensen

Erik van Uffelen

Erik van Uffelen, eigenaar van Zumm, is een betrokken ontwerper en projectleider, altijd op zoek naar mogelijkheden om het beste uit een project te halen. Hierbij houdt hij niet alleen rekening met de kosten, planning of het ontwerp maar vooral ook met de gebruiker, duurzaamheid en te verwachten onderhoud.  

erik@zumm.nl  /  linked-in

 

Stella van Uffelen

Stella ziet er als milieukundige op toe dat de ambities die Zumm heeft op het gebied van duurzaamheid steeds naar boven worden bijgesteld. Ze is altijd op zoek naar energiebesparing en milieuvriendelijke alternatieven. Stella kent het ambtelijk apparaat als geen ander, weet verbindingen te leggen en te enthousiasmeren.

stella@zumm.nl  /  linked-in

Ramon Wijsman

Ramon is ontwerper in hart en nieren. Naast zijn werk als interieurarchitect bij Mecanoo is hij medeoprichter en parttime ontwerper bij Zumm. Hij rust niet voordat een ontwerp perfect is. Strakke maar toch speelse en eigentijdse ontwerpen van hoog niveau.

ramon@zumm.nl